Bahan-bahan:
- Daging (dihiris memanjang)
- 1 sudu kecil (anggaran) soda bikarbonat
- 1 biji bawang Holland
- 3 ulas bawang putih (diparut)
- 1 inci halia (diparut)
- Daun bawang (dipotong kasar)
- 2 sudu besar serbuk cili
- 1 sudu besar sos tiram
- 1 sudu besar kicap lemak manis
- 1 sudu besar madu asli
- Beberapa titis minyak bijan
- 1 sudu besar minyak zaitun
- 1 sudu kecil tepung jagung
Cara-cara:
- Perap hirisan daging dengan soda bikarbonat selama 30 minit. Setelah 30 minit, cuci bersih daging dan toskan.
- Masukkan kesemua bahan di atas ke dalam mangkuk dan gaul rata.
- Masukkan juga daging yg telah dicuci dan ditoskan. Perap selama 30 minit.
- Panaskan kuali yang telah disapu dengan minyak zaitun. Masukkan daging dan kesemua bahan perapan dalam kuali.
- Biarkan masak. Sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment