Seafood Paprik
Bahan A
- 100gm udang
- 100gm sotong
- 100gm bunga kubis
- 5gm kacang panjang
- 1/2 biji bawang Holland
- 1/2 tangkai cili merah
- 2 tangkai cili padi
- Sedikit daun limau purut
Bahan B
- 3 ulas bawang putih
- 2 sudu makan cili boh
- Sedikit minyak masak
Bahan C
- 2 sudu makan sos tiram
- 1 sudu makan cili sos
- Sedikit kicap pekat
- Gula dan garam secukupnya
Cara memasak:
- Panaskan kuali, masukkan minyak masak dan tumiskan bahan B sehingga naik bau.
- Kemudian masukkan udang dan sotong
- Biarkan seketika, lalu masukkan bahan A dan biarkan selama dua minit sambil kacau
- Akhir sekali masukkan pula bahan C dan biarkan ia mendidih
- Sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment