Saturday, May 28, 2022

Resipi Pasta Olio Seafood

 

 

Pasta Olio Seafood


BAHAN-BAHAN: 
  •  300gm lala 500gm spageti | rebus, letak sedikit minyak
  •  4 biji cili padi | hiris
  •  3 sudu makan mentega 
  • 5 ulas bawang putih | hiris 
  • 1 sudu makan daun ketumbar cincang 
  • Sedikit air stok udang 
  • Sedikit garam 
  • Sedikit minyak zaitun 

 CARA MEMASAK: 
  1.  Panaskan sedikit minyak zaitun di dalam kuali, masukkan lala bersama bawang putih, goreng sampai masak. 
  2. Masukkan hirisan cili padi dan pasta yang telah direbus, diikuti stok udang. 
  3. Gaul sekata dan perasakan dengan garam secukup rasa. 
  4. Tabur cincangan daun ketumbar. 
  5. Matikan api tadi dan terus masukkan mentega, biarkan ia cair di dalam pasta tadi. Angkat dan sedia dihidangkan.

 Info chef: Boleh tambah seafood lain seperti udang.


No comments:

Post a Comment