Pasta Olio Seafood
BAHAN-BAHAN:
- 300gm lala 500gm spageti | rebus, letak sedikit minyak
- 4 biji cili padi | hiris
- 3 sudu makan mentega
- 5 ulas bawang putih | hiris
- 1 sudu makan daun ketumbar cincang
- Sedikit air stok udang
- Sedikit garam
- Sedikit minyak zaitun
CARA MEMASAK:
- Panaskan sedikit minyak zaitun di dalam kuali, masukkan lala bersama bawang putih, goreng sampai masak.
- Masukkan hirisan cili padi dan pasta yang telah direbus, diikuti stok udang.
- Gaul sekata dan perasakan dengan garam secukup rasa.
- Tabur cincangan daun ketumbar.
- Matikan api tadi dan terus masukkan mentega, biarkan ia cair di dalam pasta tadi. Angkat dan sedia dihidangkan.
Info chef: Boleh tambah seafood lain seperti udang.
No comments:
Post a Comment