Saturday, May 14, 2022

Resipi Cheese Tart

 

 

Cheese Tart


BAHAN PASTRY: 
  •  170gm mentega 
  • 50gm gula aising 
  • 1 biji telur gred C 
  • 280gm tepung gandum 
  • 1 sudu teh esen vanilla 

BAHAN CREAM CHEESE: 
  •  350gm cream cheese / krim keju 
  • 10 sudu makan susu pekat manis 
  • 5 sudu makan gula aicing 
  • 1 biji telur gred C 

CARA MEMASAK PASTRY: 
  1.  Pukul gula dan mentega sampai kembang dan putih. 
  2. Tambahkan telur dan esen vanilla. 
  3. Masukkan tepung dan uli menjadi doh.
  4.  Bulat-bulatkan doh dan tekankan kedalam acuan kemudian bakar dengan suhu 170C selama 20/25 minit.

 CARA MEMASAK CREAM CHEESE: 
  1.  Pukul dengan mixer semua bahan dan pastikan tidak berketul. 
  2. Paipkan atas pastry tart.


No comments:

Post a Comment